Nog geen lid?
Maak hier een account !
 
 

Nieuws  

15/04/2016

Nieuwe regelgeving voor verlichting en ventilatie van arbeidsplaatsen [...]


1/01/2016

Jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk [...]


1/01/2016

nieuwe tarifering voor externe diensten [...]


7/10/2013

KB betreffende betreffende de keuze, de aankoop en het gebruik van collectieve beschermingsmiddelen [...]


15/07/2013

Nieuwe KB houdende de in voetbalstadions na te leven veiligheidsnormen [...]


... PLUS DE NEWS

Voedselveiligheid en HACCP [Permanente vorming en bijscholing voor preventieadviseurs]

 

Doelstellingen:

In de pers verschijnen regelmatig berichten van voedselbesmettingen en voedselintoxicaties. Dergelijke negatieve berichtgeving kan direct en indirect een aanzienlijke financiële impact voor het bedrijf in kwestie met zich meebrengen.
Bovendien kunnen er ook rechtszaken en strafrechtelijke sancties volgen. Elke actor in de voedingssector blijft immers aansprakelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de voedingsmiddelen die hij produceert, verhandelt of transporteert. De wetgever verplicht elke operator in de voedselketen om onder meer een autocontrolesysteem dat op het HACCP-principe is geënt in te voeren. Hygiënisch werken en inzicht in de microbiologische grondslagen is van primordiaal belang, maar niet voldoende.
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat werkgever en werknemer binnen hun werkomgeving zeker kunnen zijn van een gewaarborgde, veilige voeding.
Om precies deze waarborg te realiseren, is het onontbeerlijk de basisprincipes voor goede hygiënepraktijken (GHP)onder de knie te krijgen en te weten welke instrumenten hierbij kunnen worden gebruikt.
Via deze korte, maar intensieve cursus krijgen de deelnemers niet alleen informatie betreffende de geldende wetgeving, maar ook over de traceerbaarheid van voedingsmiddelen, goede hygiënepraktijken, risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen (HACCP - Hazzard Analysis and Critical Control Points) en het uitvoeren van een keukenaudit, dit zowel theoretisch als praktijkgericht.

 

Programma:

In deze bijscholing gaan we in op de oorzaken van voedselbesmettingen en hoe men preventief maatregelen, zowel op de werkvloer als op het managementniveau, kan nemen om dergelijke scenario’s zo veel als mogelijk te vermijden.

 

Formules en prijzen:

 • Uren: van 9u tot 16u
   
 • Deelnameprijs:
  280€ excl BTW - syllabus, koffie en middaglunch
   
 • Plaats: CRESEPT W.A. Mozartlaan, 4 , 1620 Drogenbos
   
 • Attest: Deze studiedag voldoet aan de voorwaarden van de bijscholing van preventieadviseurs  en geeft recht op een bijscholingsattest

 

Informatie omtrent KMO-portefeuille:

Cresept is erkend als dienstverlener voor de pijler Opleidingen bij KMO portefeuille.
Ons erkenningsnummer : DV.O104557
Voor meer info zie www.kmo-portefeuille.be

 

 

 

 • Duur: 1 dag

 

Contact:

CRESEPT vzw
W. A. Mozartlaan, 4
1620 DROGENBOS
Tel. : 02 376 94 74
Fax. : 02 331 67 96
info@cresept.be